Verksamheten

På FYSIOCENTER Vellinge f.d. Sjukgymnastgruppen finns två legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter med specialistkompetens inom olika områden samt en träningsinstruktör i ett kvalificerat team.

Vår klinik finns mitt i Vellinge Centrum och har funnits i området sedan 1987.

Vi erbjuder sjukgymnastisk/fysioterapeutisk behandling, rehabiliteringsträning, friskvårdsträning, akupunktur och stötvågsbehandling.
Vi vänder oss såväl till elitidrottare som till vardagsmotionärer i alla åldrar och strävar så klart mot att få tillbaka människan i aktivitet så fort som möjligt efter skada eller sjukdom.

Här får du ta del av hög kompetens med många års klinisk erfarenhet och samverkan med både enskilda idrottare och föreningar.

Hos oss kan du få hjälp med allt inom idrottsmedicin, rehabiliteringsträning, manuell terapi (OMT/OMI), ergonomi och friskvård. Ambitionen är att skräddarsy individuella lösningar och att dessa baseras på de önskemål individen har.

Hos oss arbetar sjukgymnaster/fysioterapeuter är specialiserat inom idrottsmedicin,JEMS kroppsanalys samt ryggspecialist.

Vi är bland annat specialiserade inom följande behandlingsmetoder: Ortopedisk Manuell Terapi, idrottsmedicin, akupunktur, kinesiotaping, medicinsk träningsterapi, McKenzie.
Läs mer om dessa metoder och andra under fliken ”behandling” i menuraden.

Lokalerna är 240 m² och rymmer fyra behandlingsrum, ett rehabiliterings-gym och ett träningscenter samt omklädningsrum.

Vi ger professionell service, som bygger på en individuell och noggrann insats. Vi motiverar och inspirerar våra patienter till att aktivt vare delaktig i behandlingen, för att på så sätt att uppnå det bäst möjliga resultat. Vi erbjuder dessutom sjukgymnastisk rådgivning i vårt gym och träningscenter. Vårt mål är att erbjuda evidensbaserad behandling och träning på hög vetenskaplig nivå, med respekt för varje patient i en positiv, trygg och personlig atmosfär.

På Fysiocenter Vellinge finns en härlig blandning av patienter och friskvårdskunder som ger kliniken dess lugna och personliga atmosfär. Förutom den rena sjukvården i form av besök hos sjukgymnaster, har vi en stor del friskvårdskunder som tränar på egen hand, eller under handledning av våra sjukgymnaster.
Vi har en personlig atmosfär därför att ditt välbefinnande står i fokus.

Vårt välutrustade gym är öppet för såväl dig som vill friskvårdsträna, och för dig som behöver hjälp med rehabilitering efter skador eller operationer.

Vi satsar all vår kunskap och erfarenhet för att ta hand om dig som kommer till oss på bästa sätt.