Verksamheten

På FYSIOCENTER Vellinge f.d. Sjukgymnastgruppen finns två legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter med specialistkompetens inom olika områden samt en träningsinstruktör i ett kvalificerat team.

Vår klinik finns mitt i Vellinge Centrum och har funnits i området sedan 1987.

Vi erbjuder sjukgymnastisk/fysioterapeutisk behandling, rehabiliteringsträning, friskvårdsträning, akupunktur och stötvågsbehandling.
Vi vänder oss såväl till elitidrottare som till vardagsmotionärer i alla åldrar och strävar så klart mot att få tillbaka människan i aktivitet så fort som möjligt efter skada eller sjukdom.

Här får du ta del av hög kompetens med många års klinisk erfarenhet och samverkan med både enskilda idrottare och föreningar.

Hos oss kan du få hjälp med allt inom idrottsmedicin, rehabiliteringsträning, manuell terapi (OMT), ergonomi och friskvård. Ambitionen är att skräddarsy individuella lösningar och att dessa baseras på de önskemål individen har.

Hos oss arbetar sjukgymnaster/fysioterapeuter med specialistkompetens och masterexamen i idrottsmedicin, psykosomatiska sjukdomer, samt ryggspecialist.

Med vår breda kompetens kan vi även hjälpa dig som lider av stressrelaterade besvär, tinnitus, yrsel, psykosomatiska sjukdomar eller depressioner.

Vi är bland annat specialiserade inom följande behandlingsmetoder: Ortopedisk Manuell Terapi, idrottsmedicin, akupunktur, kinesiotaping, medicinsk träningsterapi, McKenzie, basal kroppskännedom, Feldenkrais.
Läs mer om dessa metoder och andra under fliken ”behandling” i menuraden.

Lokalerna är 240 m² och rymmar fyra behandlingsrum, ett rehabiliterings-gym och ett träningscenter samt omklädningsrum.

Vi gir professionell service, som bygger på en individuell och noggrann insats. Vi motiverar och inspirerar våra patienter till aktivt att vare delaktig i behandlingen, för på så sätt att uppnå det bäst möjliga resultat. Vi erbjuder dessutom sjukgymnastisk rådgivning i vårt gym och träningscenter. Vårt mål är att erbjuda evidensbaserat behandling och träning på högt vetenskapligt nivå, med respekt för varje patient i en positiv, trygg och personlig atmosfär.

På Fysiocenter Vellinge finns en härlig blandning av patienter och friskvårdskunder som ger kliniken dess lugna och personliga atmosfär. Förutom den rena sjukvården i form av besök hos sjukgymnaster, har vi en stor del friskvårdskunder som tränar på egen hand, eller under handledning av våra sjukgymnaster.
Vi har en personlig atmosfär därför att ditt välbefinnande står i fokus.

Vårt välutrustade gym är öppet för såväll du som vill friskvårdsträna, och för du som behöver hjälp med rehabilitering efter skador eller operationer.

För dig som är äldre, och saknar tidigare erfarenhet av styrketräning,
har vi även kurser i cirkelträning i små grupper.
Till detta kan du använda din aktivitetspeng från Vellinge kommun.

Vi satsar all vår kunskap och erfarenhet för att ta hand om dig som kommer till oss på bästa sätt.