Stöd i hemmets vardagsbestyr

Hemmet är din borg. Det är där du har din trygghet, dina minnen och allt det du har samlat på dig under ditt liv. Då är det viktigt att du kan få bo kvar även fast du behöver hjälp i vardagen.

Greta har inte så många år kvar till pensionen, och ser fram emot alla resor och allt roligt som hon ska göra då. Väninnorna står på kö med alla roligheter som ska ske. Det är alltifrån bussresor inom landet och till skidresor i alperna. Gärna till den där trevliga byn där de var och vandrade i höstas.
Planer finns det gott om och vem vet, kanske kommer den nya trevliga, manliga bekantskapen leda till något mysigt. Hon ler inombords när hon tänker på Per. Men blir avbruten i tanken när hon reflekterar över att hon bara ler inombords och inte känner att mungiporna rör sig uppåt.

Leva samma liv fast annorlunda

Ett par månader senare är Greta hemma igen. Det har varit en tuff tid på sjukhuset, men nu ser hon fram emot att börja leva som vanligt igen. Här vilar inga ledsamheter och fast att hon vet att hon numera kommer ha en del begränsningar, så kommer hon inte låta det stoppa henne. Filosofin är att allt går, bara på lite olika sätt.
Begränsningarna i hemmet får hon hjälp med av en trevlig hemtjänst i Järfälla. Och fast att hon kommer ha svårt att åka skidor på ett tag, så blir resan av ändå.