Så räddar du livet på andra

Med rätt kunskap kan du rädda liv. Du vet aldrig när du kan behöva utöva hjärt- och lungräddning på en person i livsnöd. Vid sådana tillfällen kan du vara glad att du har gått en utbildning i HLR.

Vem som helst kan bli hjälte. Så även du. Men för att bli hjälte krävs dels att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, men också att ha kunskapen att veta vad du ska göra. Till exempel om du räddar en person från att drunkna. Någon som dras upp ur vattnet lär vara i direkt behov av hjärt- och lungräddning, HLR, för att få igång andning och hjärtslag igen. Är du utbildad så kanske metoden sitter i ryggmärgen på dig och du kan agera instinktivt. Men har du aldrig fått chansen att gå en HLR-utbildning så kan det innebära att personen som dragits upp ur vattnet inte överlever.

Helt nödvändig kunskap

Du har säkert sett HLR användas på tv och vet i stora drag vad det går ut på. Du ska hålla för näsan på den livlösa, böja bak dess huvud och blåsa in luft och därefter ge så kallade kompressioner på bröstet. Men hur många gånger ska du egentligen blåsa? Och hur många kompressioner ska du ge? Det här är kunskap som blir helt nödvändig i den situation du befinner dig i. Du har världens chans att rädda livet på den här personen som varit nära att drunkna. Du kan bli hjälte. Men vet du hur du ska bli det? Läs mer om HLR utbildning på denna webbsida: hlrutbildninggöteborg.nu