Vanliga kosmetiska tatueringar

Om du funderar på att göra en kosmetisk tatuering kan du titta hit för mer information. Vi listar kosmetiska tatueringar och vanliga tekniker.

Vanliga kosmetiska tatueringar

För att förenkla sin morgonrutin är det fler och fler som väljer att göra kosmetiska tatueringar. Det kan tyckas vara en dyr investering men med tanke på alla de pengar man sparar på smink och sminkborttagning kan det vara väl värt sina pengar. Var noggrann med ditt val av salong när du skall tatuera dig. Vi listar några av de vanligaste kosmetiska tatueringarna och vilka tekniker som erbjuds.

Ögonbryn

När det kommer till att tatuera sina ögonbryn är det egentligen två olika tekniker som används, det ena är microblading, eller 3D ögonbryn som det också kallas. Microblading innebär att man använder mycket tunna skalpellblad och pigment. Den här tekniken gör att det ser ut som man får extra hårstrån.

Den andra metoden som används kallas för ombre, shading eller puder. Det innebär att man genom små pigment prickar förtätar ögonbrynen. Resultatet som blir av shading är mer likt det som blir när man målar med en ögonbrynspenna.

Det är också vanligt att man använder en kombination av dessa två metoder för att få vad kunden vill ha. Det är lätt att få en bra 3D-tatuering av ögonbryn i Stockholm.

Läppar

Tatuering av läppar är populärt då det ger en långvarig effekt som kan ersätta smink men också andra kosmetiska behandlingar såsom fillers. Det finns flera olika alternativ som ger olika resultat. Många som sysslar med läpptatuering kan göra kombinationer av dessa metoder.

Den vanligast läpptatueringen är den där man fyller i läpparnas kontur och förstärker amorbågen. Konturen på läpparna försvinner gradvis med åldern och detta är ett sätt att bibehålla en tydlig läppkontur utan smink.

Akvarell-metoden, eller pigment-tatuering, innebär att man fyller i läpparna med ett valt pigment. Effekten är liknande den man får av ett läppstift. Det är även ett bra sätt att dölja ärr och missfärgningar.

3d tatuering av läpparna förekommer också. Då använder man flera olika färger för att skapa en illusion av fylligare och putigare läppar.

Ögonfransar

När det kommer till att tatuera in en eyeliner finns det lika många alternativ som det finns med vanlig eyeliner- eller kajalsminkning. Du kan välja att tatuera ögonfranslinjen uppe eller nere, halvvägs eller hela vägen in. Man kan även välja att tatuera vattenlinjen, alltså linjen innanför ögonfransraden. Det har kommit fram på senare tid att man i längden skadar ögat om man använder smink där. Därför är den enda egentliga hållbara lösningen ifall man vill ha en mörk vattenlinje att tatuera den.